Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.
Sa tikvica odsecite krajeve. Operite tikvicu, obrišite i iseckajte na sitne kockice. Luk očistite i sitno iseckajte, prodinstajte ga na ulju, dodajte tikvice, posolite i pobiberite. Sitno iseckajte sir i šunku i pomešajte sa tikvicama. Ostavite smesu da se ohladi.
Prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo još jednom promesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikujte rolnu. Razvijte u pravougaonik (40 x 30 cm), potom podelite na pravougaonike (15 x 10 cm). Rasporedite nadev po njima, uvijte rolnice i sa spojem na dole ih položite na tepsiju. Umutite žumance i mleko, premažite rolnice i stavite da se peku.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva