Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirm za pečenje, pritom papir na otvorenoj strani tepsije savijte više puta i oblikujte rub.
Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom i korom od limuna, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo sipajte u tepsiju, poravnajte i pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite i istresite na papir za pečenje, ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.
Od praška zapuding skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa belim vinom i limunovim sokom i bez šećera. Ostavite puding da se ohladi i povremeno promešajte (ili ga prekrijte providnom folijom, tada ne morate da ga mešate, jer se neće stvarati kožica). U međuvremenu mikserom dobro umutite omekšali maslac i postepeno dodajte šećer. Dodajte ohlađeni puding kašiku po kašiku, pritom vodite računa da i maslac i puding budu sobne temperature, jer inače krem može da užegne. Pažljivo odstranite hartiju sa kojom se biskvit pekao. Premažite biskvit sa ¾ krema, uvijte u rolat polazeći od duže strane. Rolat premažite sa svih strana preostalim kremom, pospite struganom čokoladom i stavite da odstoji na hladnom najmanje 2 sata.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači