Rernu uključite na 180 stepeni a pleh veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje. Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca pomešajte sa burbon vanilin šećerom, aromom ruma i 60g šećera, pa dodajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešajte da se sjedini. U odvojenoj posudi izmutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodavajući preostalih 60 g šećera. Dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca kakao smesi pa razmutite žicom da omekša. Zatim, sjedinite sa preostalim snegom od belanaca. Izlijte u pleh, poravnajte i pecite 10 minuta.
Ispečenu koru okrenite na vlažnu krpu koju ste posuli vanilin šećerom. Uklonite papir, pa uvijte koru u rolat, zajedno sa krpom. Dok se kora hladi, pripremite fil. Umutite slatku pavlaku sa kremfix-om. Dodajte maskarpone sir, kesten pire i rum pa umutite mikserom. Dodajte belu čokoladu i sjedinite.
Nafilujte koru filom, urolajte, isecite ivice ukoliko je potrebno i prebacite na tanjir za rolat. Premažite ceo rolat preostalim filom, bogato pospite kako prahom i ukrasite filom kroz dresir kesu. Preko popsite rendanu čokoladu. Dobro ohladite pre sečenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači