Penasto umutite jaja sa šećerom (7 minuta). Pomešajte brašno sa makom, pa postupno dodajte u smesu. Ulijte je u tepsiju za pečenje, veličine 35 x 35 cm, koju ste prethodno obložili masnim papirom.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Ispečeni biskvit odmah istresite na papir posut šećerom. Masni papir na kojem se pekao lagano natopite vodom, pa ga pažljivo odstranite. Prekrijte biskvit vlažnom kuhinjskom krpom i pustite da se ohladi.
Za fil dobro pomešajte sok od pomorandže, vino, rum i šećer. Želatin pripremite po uputstvima sa ambalaže i dobro umešajte. Umutite slatku pavlaku, pa je postupno i pažljivo dodajte u fil. Tako pripremljeni fil držite na hladnom sve dok želatin ne počne da se želira.
Premažite biskvit filom i uz pomoć papira ga oblikujte u rolat. Držite na hladnom tri sata. Rolat premažite otopljenom čokoladom i ukrasite čokoladnim zvezdicama. Pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Pripremanje kolača i peciva