Obložite kalup sa obručem papirom za pečenje. Uključite rernu da se zagreje.
Rerna sa ventilatorom: 170°C.
Gornji i donji grejač: 180°C.
Brašno i prašak za pecivo prosejte u posudu za mešanje. Stavite jaja i šećer u prahu u drugu posudu za mešanje. Mutite mikserom maksimalnom brzinom 2 minuta. Dodajte smesu brašna i vanilin šećer i kratko promešajte malom brzinom. Prespite testo u kalup sa obručem, poravnajte površinu i pecite.
Vreme pečenja: otprilike 15-20 minuta.
Ostavite koru da se ohladi nakon što je izvadite iz rerne. Izvadite koru iz kalupa i odvojite papir za pečenje. Operite kalup kako biste ga mogli ponovo upotrebiti.
Isecite koru po visini na dva dela tako da dobijete dve kore i stavite prvi deo na dno kalupa sa obručem.
Sipajte 150 ml hladnog mleka u posudu za mešanje i u to dodajte smesu za čokoladni fil. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom najvećom brzinom ukupno 3 minuta. Sipajte krem preko kore i poravnajte ga kašikom.
Sipajte 150 ml hladnog mleka u čistu posudu i u to dodajte smesu za fil od vanile. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom najvećom brzinom ukupno 3 minuta. Sipajte preko čokoladnog krema i poravnajte kašikom. Stavite drugu koru preko drugog fila. Pokrijte streč folijom i ostavite da odstoji 4 sata u zamrzivaču.
Sipajte 150 ml mleka u šerpicu. U mleko dodajte smesu za čokoladni preliv. Kuvajte uz neprekidno mešanje na srednjoj vatri. Kada proključa, kuvajte još 1 minut. Skinite sa šporeta i mešajte dok se ne ohladi.
Izvadite kolač iz frižidera i uklonite obruč sa kalupa, pa stavite kolač na tacnu za posluživanje. Sipajte čokoladni preliv preko zamrznutog kolača i poslužite isečeno na trouglove.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte