Odvojiti belanca od žumanaca. U dublji sud sipati belanca i prstohvat soli pa umutiti mikserom u sneg. Postepeno dodavati 150 g šećera, sve vreme muteći. Zatim dodati žumanca iz par puta.
Odmeriti 150 g brašna, pa u njega dodati Dr. Oetker Prašak za pecivo i Dr. Oetker Kakao prah. Suve sastojke prosejati u smesu i pažljivo ih umešati.
Veći pleh (dimenzija 40 x 40 cm ili sličan) obložiti pek papirom ili ga podmazati i pobrašniti. Smesu razliti ravnomerno u pleh i peći 25 minuta na 180 °C.
Za to vremen pripremiti fil.
Dr. Oetker Želatin sipati u činijicu i dodati pola šoljice vode. Promešati i ostaviti par minuta da nabubri.
100 ml slatke pavlake zagrevati na srednjoj vatri dok ne proključa. Skinuti sa vatre i dok je vruća dodati nabubreli želatin i mešati dok se ne otopi. U to dodati 2 otopljene Dr. Oetker Mlečne čokolade. Sve izmešati dok se ne dobije homogena smesa.
U dubljoj posudi umutiti 500 ml slatke pavlake. U nju dodati smesu sa čokoladom i želatinom, malo Dr. Oetker Arome ruma i Arome vanile. Izmeštati sastojke špatulom.
Ispečenu koru iseći po sredini na dva jednaka dela.
Polovinu kore nafilovati pripremljenim filom, pa preklopiti drugom polivnom kore.
Čokoladnu glazuru napraviti tako što stavimo 100 ml slatke pavlake i Dr. Oetker Crne čokolade u šerpicu na srednju vatru da provri uz povremeno mešanje. Glazuru preliti preko kore.
Kolač ostaviti u frižideru 2h.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači