Operite riblje filete pod tekućom, hladnom vodom, obrišite ih kuhinjskim ubrusom i iseckajte na kockice. Očištite šargarepu i isecite na tanke kolutiće. Operite pomorandžu vrelom vodom, dobro je obrišite, tanko je oljuštite i koru isecite na sasvim fine trake ili izrendajte koru. Iscedite pomorandžu.
Skuvajte supu od kocke, kada provri dodajte seckanu ribu i kolutiće šargarepe, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 5 minuta. Dobro pomešajte sok od pomorandže, gustin i pavlaku, umešajte u supu pomoću varjače, kratko prokuvajte i posolite po ukusu. Operite listiće estragona ili komorača, osušite ih i grubo iseckajte. Malo pre serviranja dodajte listiće estragona ili komorača zajedno sa korom od pomorandže u čorbu i promešajte.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva