U odgovarajuću posudu dodati 400g pšeničnog brašna, prstohvat soli, ½ kesice Dr.Oetker Praška za pecivo i 150g omekšalog putera. Lagano mutiti mikserom dok se ne dobije mrvičasto testo. U smesu dodati 100g šećera, 1 kesicu Dr.Oetker Vanilin šećera, 2 jaja i 50g kisele pavlake, pa dodatno umesiti mikserom. Testo ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena.
Odmrznuti 700g višanja, dobro ih ocediti i pomešati sa 100g šećera, 1 kesicom Dr.Oetker Vanilin šećera, dodati 1 kafenu kašičicu Dr.Oetker Mlevenog cimeta.
Na dno pravougaonog pleha, 20x30cm, staviti papir za pečenje. Ohlađeno testo razdeliti na dva nejednaka dela. Veći deo razviti oklagijom, preneti u pleh, preko testa ravnomerno rasporedi nadev, poravnati. Savet više: ukoliko je testo vlažno, pre nanošenja nadeva, posuti mlevenim keksom.
Preostalo testo rastanjiti u obliku pravougaonika i iseći po dužini na trake širine oko 1 cm. Trake stavljati preko nadeva da se ukrštaju pod kosim uglom i formiraju rešetku.
Pripremljen kolač peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 30-35 minuta.
Vreme pečenja prilagoditi Vašoj rerni.
Nakon pečenja, ohlađen kolač iseći na komade željene veličine i poslužiti.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači