Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje.
Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Na kraju pažljivo dodajte kokosovo brašno. Testo sipajte u tepsiju, poravnajte i pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Kolač ostavite u tepsiji da se hladi.Sa kraće strane isecite traku širine oko 10 cm. Od ove trake odsecite kvadrat dužine 10 cm. Isecite jedan veći oblik po želji iz tog kvadrata, presecite ga i vodoravno, npr. „dres". Grubo usitnite čokoladu i otopite je zajedno sa uljem u maloj posudi na pari. Oba oblika premažite odozgo i sa strane čokoladom. Ostatke testa (od trake i od isečenog oblika „dresa") sitno izmrvite u činiju.Koru istresite na tacnu, skinite papir za pečenje i uokvirite ramom za kolače (oko 30 x 30 cm).
Jagode operite, ocedite, očistite i isecite na listiće. Listiće jagoda poslažite preko kore poput crepova na krovu. Pripremite preliv sa vodom i šećerom prema uputstvu sa kesice, rasporedite preko voća i ostavite da se stegne. Mrvice kolača umesite sa onoliko likera, koliko je potrebno da možete da rukama oblikujete kuglice. Kuglice uvaljajte u kokosovo brašno i ostavite ih na hladnom. Slatku pavlaku umutite sa Kremfixom i vanilin šećerom, sipajte u špric za ukrašavanje sa srednjim okruglim nastavkom i na „dresove" našpricajte brojeve. Dresove i „lopte" (kuglice) dekorativno rasporedite preko kolača, a preostalu pavlaku servirajte uz kolače.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači