Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).
Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min. Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru. Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello ® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello ® kuglica.
Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.
Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.
Prepolovite 6 Raffaello ® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.
Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa. Raffaello ® kuglice se najlakše režu ako su hladne.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte