Da biste pripremili testo, u činiji pomeštajte oba brašna sa kvascem, dodajte so i kim i sve izmešajte. Dodajte sir, mleko, ulje i jaja i umesite testo rukom. Zamesite testo sa brašnom, pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mestu da nadođe oko 45 minuta.
Za pripremu fila, sitno iseckajte luk i slaninu i ispržite ih na ulju. Ostavite po strani, umešajte iseckani paradajz i peršun i ostavite da se ohlade.
Podelite testo na dva dela. Od svake polovine testa, pomoću oklagije izvaljajte pravougaonik po radnoj površini posutoj brašnom, dimenzija 20 x 30 cm. Nanesite nadev na površinu pravugaonika i ravnomerno ga rasporedite. Oštrim nožem izrežite na 12 jednakih delova i urolajte svaki deo. Obložite pleh papirom za pečenje i poređati isečene pužiće na pleh. Pokrijte krpom i ostavite da testo nadođe oko 15 min. Zatim testo premažite jajetom i pospite semenkama bundeve. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i ispecite.
Gornji i donji grejač: 180°C.
Rerna sa ventilatorom: 160°C.
Vreme pečenja: otprilike 30 min.
Ostavite puževe da se ohlade i poslužite.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva