Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.
Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, potom od testa oblikujte loptu.2/3 testa razvijte na dno kalupa kao koru. U preostalo testo dodajte još jednu kašiku brašna i oblikujte dugačku rolnu. Položite je kao rub preko kore u kalupu i pritisnite je uz kalup, pritom povlačite testo prstima na gore, tako da dobijete rub visine od oko 4 cm. Koru više puta izbodite viljuškom, stavite da se predpeče u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Operite ribizle, ocedite i skinite ih sa grančica. Belanca umutite u veoma čvrst šne. Postepeno dodajte šećer. Kada se sasvim rastopi, neprestano muteći dodajte badem i gustin, na kraju umešajte ribizle.Izvadite koru iz rerne, odmah sipajte smesu od ribizli i oblikujte je kao kupolu. Vratite u rernu i pecite dok puslica smesa ne dobije zlatno žutu boju.Smanjite temperatura pečenja.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite kolač oko 1-2 sata da odstoji u kalupu da se ohladi. Tek nakon toga ga pažljivo odvojite od kalupa i premestite na tacnu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte