U odgovarajući sud sipajte 75 ml vode i Puslica smešu za kolače. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Dodajte prosejan kakao prah i promešajte.
Zagrejte rernu na 150°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i formirajte krug prečnika 22-23 cm.
Pleh stavite u donju trećinu rerne, smanjite temperaturu na 100°C i sušite 90 minuta. Nakon toga rernu isključite, vrata delimično otvorite i nakon 15 minuta pleh izvadite iz rerne. Pažljivo skinite sa papira za pečenje i stavite na tacnu.
U odgovarajući sud sipajte očišćene višnje, šećer i Burbon vanila aromatizovani šećer. Prelijte sa 100 ml vode i stavite da se kuva oko 5 minuta. Nakon toga dodajte Gustin koji ste prethodno pomešali sa 80 ml vode, tako da nema grudvica. Kuvajte još oko 2-3 minuta. Ostavite da se ohladi.
U sud sipajte mleko i šlag krem. Mikserom mutite oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 2-3 minuta.
Šlag krem premažite preko puslice ili ga nanesite kašikom za kugle sladoleda. Preko prelijte pripremljenim višnjama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti