Poslažite papirne korpice na tepsiju za pečenje. Podesite rernu na željenu temperaturu i uključite je da se zagreje.
Rerna sa ventilatorom: 180°C.
Gornji i donji grejač: 180°C.
Sipajte smesu za testo u posudu za mešanje i dodajte jaje, ulje i vodu. Ručnom mutilicom ili viljuškom mešajte 2-3 minuta. Ravnomerno rasporedite testo u korpice i stavite da se peče.
Vreme pečenja: oko 20-25 minuta
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 15-20 minuta.
Skinite kapicu dubine 1 cm sa kapkejka koristeći kašičicu, tako da ostavite obod od testa. Napravite rupu u kapkejku laganim pritiskanjem kašikom. Izmrvite kapice koje ste skinuli sa kapkejkova u činiju. Isecite jagode na 6 listića. Sipajte hladno mleko u posudu za mešanje i dodajte smesu za krem. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom većom brzinom ukupno 2 minuta. Dodajte komadiće čokolade i promešajte kašikom. Stavite 3 listića jagode u rupu na kapkejku. Dodajte jednu supenu kašiku krema na jagode. Dok držite korpicu sa kapkejkom u jednoj ruci, prekrijte kapkejk izmrvljenim testom laganim pritiskanjem dlanom druge ruke. Poslužite odmah ili ostavite da se ohlade u frižideru.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači