Mutiti belanca i prstohvat soli, da se dobije bogata pena. Dodati šećer i vanillin šećer, pa mutiti da se šećer i vanilin šećer rastope. Dodati žumanca, povezati sve kratko mikserom. Prosejati brašno sa praškom za pecivo po površini smese i umešati lopaticom. U trećinu smese umešati i kakao prah. U drugu trećinu smese dodati malo crvene boje. Poslednju trećinu ostaviti bez dodataka. Na zagrejanom tiganju sa malo putera formirati palačinke od ove smese, tako da prečnik bude 8 do 10 cm. Peći ih na srednjoj temperaturi, po minut sa svake strane.
Po uputstvu sa kesice umutiti krem puding sa ukusom čokolade sa 300 ml mleka. Na braon palačinke naneti čoko puding. Po uputstvu sa kesice umutiti polovinu krem pudinga sa ukusom vanile sa sokom od jagode, naneti ga na roze palačinke. Drugu polovinu krem pudina sa ukusom vanile umutiti sa mlekom, naneti na bele palačinke. Servirati pojedinačno ili napraviti “tortu” čoko palačinka, čoko krem, jagoda palačinka, jagoda krem, vanila palačinka, vanila krem. Dekorisati čoko pudingom, šarenim i kakao mrvicama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti