Isperite kalupe za puding (ili šolje, ili činijice) hladnom vodom. Pripremite puding prema uputstvu sa ambalaže sa 300 ml mleka i šećerom, a štapić vanile ili ubacite ceo u mleko dok ne provri pa izvadite iz mleka pre dodavanja praška za puding ili samo izvadite srž pa skuvajte puding kako je opisano. Skuvanom pudingu dodajte jogurt pa smesu nalijte u pripremljene kalupe. Ostavite na hladnom najmanje 2 sata ili stavite na pola sata u zamrzivač.
Operite limetu, osušite, narendajte koricu, potom prepolovite limetu i iscedite sok. Đumbir oljuštite i narendajte pa dodajte soku od limete zajedno sa šećerom i pomorandžinom korom. Smesu kratko prokuvajte pa ostavite da se ohladi.
Istresite puding iz kalupa na tanjirić za posluživanje, prelijte prelivom od limete i đumbira. Ukrasite koricom limete i poslužite.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti