Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje.
U maloj šerpi prokuvajte vodu sa maslacem i začinima. Pomerite sa ringle. Brašno pomešajte sa gustinom, prosejte i dodajte u vodu. Mešajte varjačom da dobijete glatko testo, potom „kuvajte" 1 minut neprestano mešajući, prespite u činiju za mućenje. Prvo dodajte koncentrat paradajza. Potom jedno za drugim dodajte 2 jaja i umutite mikserom (najvećom brzinom) u glatko testo. Poslednje jaje umutite po strani i dodajte u testo samo onoliko, koliko je potrebno da bi testo dobilo visoki sjaj i u trakama visi sa kašike. Sir i prašak za pecivo dodajte tek u ohlađeno testo. Uz pomoć 2 kašičice nanesite 24 hrpice testa na tepsiju. Pecite na sredini zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta pečenja ne otvarajte rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Odmah nakon pečenja sa svake princes krofne odsecite poklopac i ostavite ih da se hlade na rešetki.
Izmrvite fetu, pomešajte sa krem sirom i pavlakom, po želji dodajte čili sos i alevu papriku. Sipajte fil pomoću kašičice u princes krofne, prekrijte ih poklopcem i po želji ukrasite peršunom.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva