Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer i Burbon vanilin šećer neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakao prahom i umešajte u testo muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Sipajte testo u srcasti kalup i poravnajte. Banane oljuštite, prepolovite po dužini i umočite ih u limunov sok. Poređajte banane zvezdasto po testu. Stavite kalup na rešetku i pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite ga. Ostavite kolač da se prohladi na dnu kalupa, koji ste stavili na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi do kraja. Skinite papir za pečenje sa ohlađenog kolača i premestite kolač na tacnu. Džem od kajsije provucite kroz sito, prokuvajte sa 1 kašikom vode i time premažite kolač po gornjoj površini.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači