Višnje dobro ocediti (i iskoristiti taj sok za kolač)
U 300 g višanja dodati 1 – 2 kašike Dr. Oetker Gustina i ostaviti ih sa strane.
U činiju sipati suve sastojke (brašno, šećer, Dr. Oetker Kakao prah, Dr. Oetker Prašak za pecivo Dr. Oetker Mleveni cimet) pa ih izmešati.
Zatim dodati ulje, džem, sok od višanja i usitnjenu Dr. Oetker Crnu Čokoladu. Izmešati sve sastojke.
Kalup za pečenje (33 x 14 cm) obložiti pek papirom. Pola smese sipati u kalup, zatim dodati višnje pa sipati ostatak smese. Peći 50 – 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C.
Ispečeni kolač ostaviti da se prohladi u kalupu 10 – 15 minuta pa ga izvadtiti i staviti na žicu za hlađenje.
Za to vreme spremiti preliv - pomešati 50 g šećera u prahu sa 20 ml soka od višanja. Na prohlađeni kolač sipati preliv i ostaviti još malo da se kolač prohladi i stegne preliv.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači