U jedan sud sjedinite brašno i prašak za pecivo. U drugi sud stavite margarin i šećer u prahu. Mikserom umutite, pa dodajte mleko, aromu vanile i brašnom umesite testo. Od testa pravite kruškice i slažite na pleh, a onda pecite na 180 °C oko 13-15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Kruškice moraju da ostanu svetle sa gornje strane.
Ostavite da se malo prohlade pa ih izdubite.
Kada izdubite, u izdubljeni deo smese dodajte marmeladu. Napunite polutke i sastavljate po dve.
U jednu činiju stavite malo žute boje, a u drugu zelenu. U žutu sipajte aromu kruške i oko 100 ml vode, a u zelenu oko 30 ml. Kruškice dobro premažite vodom gde je aroma, pa premažite gornju stranu žutom bojom, pa delimično zelenom i na kraju istopljenom čokoladom, kao da joj dodajete peckice.
U kristal šećer stavite vanilin šećer i uvaljajte kruškice.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači