Pomešajte suvo grožđe sa sokom od pomorandže i ostavite da odstoje 3-4 sata u pokrivenoj posudi. Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte sve preostale sastojke osim badema i oranžata i mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom dok ne dobijete glatko testo. Ako se testo lepi, uvijte ga u providnu foliju i ostavite ga da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini umesite marinirano suvo grožđe, bademe i oranžat u testo. Razvijte testo u deblji pravougaonik. Oklagijom po dužini utisnite udubljenje. Preklopite levu stranu testa preko desne strane, pa rukama oblikujte po dužini ispupčeni valjak. Povucite niže testo sa obe strane valjka blago na gore. Stavite na tepsiju i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Otopite maslac. Premažite još vruću štrudlu sa pola otopljenog maslaca i pospite sa polovinom šećera u prahu. Ostavite štrudlu da se malo prohladi, pa ponovite postupak sa maslacem i šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači