Prosejte brašno u činiju i pažljivo promešajte sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i mesite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. U međuvremenu zagrejte rernu. Podmažite staklenu posudu.Na radnoj površini dobro sjedinite mešeno testo i nadošlo kvasno testo, potom ga podelite na dva dela. Pomoću oklagije razvijte jednu polovinu testa u tepsiju.
Operite trešnje, izvadite koštice i kuvajte ih u zatvorenoj posudi sa vodom oko 5 minuta (ili koristite višnje i sok iz kompota). Pomešajte gustin sa šećerom, dodajte u trešnje i mešajući sačekajte da provri. Dodajte višnjevaču. Ostavite fil da se malo prohladi. Pospite hlebne mrvice po testu, preko toga rasporedite fil. Preostali deo testa razvijte u pravougaonu ploču veličine staklene posude, stavite preko fila i dobro pritisnite rubove testa.Nadev: Otopite maslac u šerpi, dodajte jedno za drugim šećer, vanilin šećer i bademe. Smesu zagrevajte sve dok se sve ne istopi, potom pomoću kašike nanesite preko testa.Stavite da se peče na rešetki u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite testo u posudi i na rešetki za kolače da se hladi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači