Od brašna i ostalih sastojaka zamesiti testo. Na kraju dodavati so postepeno i ostaviti da raste 1-1,5 h na sobnoj temperaturi.
Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.
Sve sastojke preliti vrućim mlekom ugrejanim sa puterom, izmešati da bude kompaktno, a belance naknadno dodati i umešati da se zgusne fil.
Pomešati sve sastojke.
Smokve iseći na sitne komadiće. Sa vrelim mlekom i puterom preliti sve sastojke i izmešati.
Na brašnjavoj površini razvući testo tanko, u pravougaonik, staviti red oraha, pa ga zatvoriti sa testom sa jedne strane, sa druge strane staviti red maka i zatvoriti, a u sredinu nadev od sira. Isti postupak i sa drugim delom testa samo što se testo premaže džemom od šljiva, pa staviti fil od rogača i fil od oraha te nadev od sira. Nadevi mogu da se kombinuju po želji, da bi štrudle bile raznovrsnije i šarenije.
Na prvu štrudlu posuti preko sira listiće badema. Premazati štrudlu sa smesom za premaz, pa je peći bez dizanja na 190-200°C oko 30-45 minuta. Po potrebi tokom pečenja prekriti aluminijskom folijom da ne izgore.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva