Poređajte 9 papirnih korpica u kalup za mafine. Možete koristiti i silikonske kalupe po želji. Plazma keks iz kesice sipajte u posudu pa dodajte otopljeni maslac i sok od narandže. Kašikom dobro sjedinite u mrvičastu smesu.
Smesu rasporedite u papirne korpice, stavljajući u svaku oko 2 kašičice i dobro pritisnite kašičicom ili dnom čaše, da keks podloga bude ravna.
U posudu sipajte sadržaj kesice za krem. Nalijte jogurt, dodajte limunov sok i koricu pa počnite mutiti mikserom. Mutite kratko, oko 1 minut, da se smesa sjedini pa ulijte tečnu slatku pavlaku i nastavite mućenje još oko 1-2 minuta dok ne dobijete penastu kremu.
Krem se veoma brzo steže, zbog čega je potrebno brzo ga rasporediti u korpice preko keks podloge. Najbolje je da ga stavite u mikrotalasnu na kratko da krem postane mekši, kako bi ga lakše i ravnomernije rasporedili preko keks podloge.
Krem rasporedite u korpice svugde ravnomerno, poravnajte odozgo i stavite u frižider dok pripremate voćni preliv. Krem će se vrlo brzo stegnuti.
Stavite u šerpicu bobičasto voće po želji (jagode, kupine i borovnice). Dodajte šećer, limunov sok i jednu kašiku vode, pa prokuvajte par minuta da voće omekša. Pritom gnječite voće viljuškom da se raspadne.
Skinite sa vatre pa protisnite voće kroz cediljku da se odstrane koštice. Ovo možete i preskočiti ako vam koštice ne smetaju.
Proceđen voćni pire vratite u šerpicu na srednju vatru i umešajte gustin koji ste rastvorili u dve kašike vode.
Mešajte par minuta da se preliv blago zgusne, skinite sa vatre i prohladite 10-ak minuta pre stavljanja na kolačiće.
Rasporedite mlak preliv na kolačiće, stavljajući po jednu kašiku na sredinu svakog, pa samo razvucite preliv kašičicom do ivica kolačića. Mini cheesecake odozgo ukrasite svežim bobičastim voćem.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači