U kalup za mafine poređajte 6 papirnih korpica. Možete koristiti i silikonski kalup koji nije potrebno podmazivati. U zavisnosti od veličine kalupa, od ove smese možete dobiti i do 8 mafina.
Smešu za testo sipajte iz kesice u posudu. Dodajte mleko i prethodno otopljen maslac. Izmešajte mikserom u glatku i penastu smesu oko 1 minut, dok ne dobijete homogeno testo.
Testo uz pomoć dve kašičice rasporedite u pripremljeni kalup. Rernu zagrejte na 220 stepeni i stavite mafine da se peku 9-10 minuta. Sredina treba ostati vlažna, kako bi dobili lava mafine.
U slučaju da više volite ravnomerno pečene mafine, pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta dok ne porumene.
Mafine prohladite u kalupu oko 5 minuta a potom su spremni za konzumiranje.
Odozgo ih po želji pospite šećerom u prahu ili ukrasite umućenom slatkom pavlakom i jagodama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači