Za pripremu testa, u dubljoj činiji pomešti brašno i prašak za pecivo. Dodati puter ili margarin, žumance i jogurt i ručno umesiti testo. Testo upakovati u foliju i ostaviti u frižideru da odstoji jedan sat.
Brašno posuti po radnoj dasci i pomoću oklagije razviti tanko testo. Premazati kečapom, a na površinu raširiti šunku, sir i bosiljak. Na kraju posuti origano i uviti kao rolat/štrudlu. Zatim preneti štrudlu na pleh, koji je prethodno obložen pek papirom. Rolat namazati žumancetom pomoću četkice, a zatim posuti susamom. Staviti u zagrejanu rernu i peći.
Električna rerna: 200 °C.
Rerna sa toplim vazduhom: 180 °C.
Vreme pečenja: oko 20 minuta.
Štrudlu ostaviti da se ohladi, zatim je iseći na šnite i poslužiti.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva