Razmutite Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac sa toplom vodom i kašičicom šećera.
Sjedinite 280 g belog brašna, 100 g speltinog brašna, usitnjene čvarke, prženi luk, maslinovo ulje i so sa pripremljenim kvascem.
Testo ostavite da naraste 1 h a zatim ga podelite na pola i rastanjite oba dela na ø28 cm.
Iseckanu bundevu dinstajte 10-15 min na maslinovom ulju, posolite i začinite sa belim lukom i žalfijom, i dodajte malo vode.
Po sredini testa rasporedite bundevu, sušeni paradajz, kiseli luk, pekan orahe, majčinu dušicu i mozzarelu, zatvorite testo i formirajte pizzu.
Krajeve premažite maslinovim uljem i pecite oko 30 min na 190° C a zatim servirajte dok je toplo.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva