Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa slatkom pavlakom i mlekom.
Operite šljive i jabuke, ocedite ih i osušite. Šljivama izvadite koštice, polovine gore zasecite. Jabuke oljuštite, iseckajte na četvrtine, izvadite koštice i iseckajte popreko na tanke kriške.
U maloj posudi ugrejte mleko i u njemu rastopite maslac ili margarin. Prosejte brašno u posudu i pažljivo ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke, toplu mješavinu od mleka i masnoće, pa mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko mesite najnižom brzinom, a potom najvećom brzinom otprilike 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji dok se vidno ne uveća. Testo malo pobrašnite pa ga na radnoj ploči još jednom kratko izmesite. Testo izvaljajte na namaštenoj tepsiji (40 x 30 cm), a ispred testa postavite višestruko presavijenu aluminijsku foliju. Kad se puding ohladi, ravnomerno ga razmažite po testu. Testo s kremom ostavite da naraste toliko dok se njegov volumen ne poveća vidno. U međuvremenu pripremite voće.Iseckane jabuke i šljive poslažite dijagonalno kao crepove (šljive okrenite unutrašnjom stranom prema gore) na krem. Gurnite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Džem od kajsija protisnite kroz sito. Pomoću četkice za kolače premažite još vrući kolač i pospite bademima.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači