Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga, sitno izrendajte i ostavite u cediljki da se dobro ocedi. Oceđeni krompir prebacite u činiju i pomešajte sa jajima i solju. Zagrejte mleko. Prosjete brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Iz dva puta dodajte brašno naizmenično sa toplim mlekom u smesu od krompira i jaja i mesite dok ne dobijete glatku smesu (mikserom, nastavci za mešenje). Potom mesite još dobrih 5 minuta. Pokrijte i ostavite da odstoji na toplom, sve dok se testo ne udvostruči. U međuvremenu očistite luk i iseckajte na kockice. Kockice slanine ili šunke propržite u tiganju bez dodavanja masnoće, dodajte seckani luk, na kraju dodajte začinsko bilje i ostavite da se prohladi. Umesite ovu mešavinu u testo. Stavite testo u četvrtasti kalup, pokrijte ga i ostavite da odstoji 30 minuta, potom pecite u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja hleb izvadite iz kalupa i položite na rešetku dok se ne ohladi.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva