Obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Skuvajte vodu u koju ste dodali so i maslinovo ulje. Kada provri, skinite sa vatre. Pomešajte brašno sa Gustinom i odjednom dodajte u vrelu tečnost. Mešajte dok ne dobijete glatku loptu testa, potom zagrevajte oko 1 min. uz neprestano mešanje i prespite u činiju za mućenje. 2 jajeta dodajte jedno za drugim u testo i mutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom dok se sve ne sjedini. Poslednje jaje umutite odvojeno i dodajte samo onoliko u testo, koliko je potrebno da testo dobije visoki sjaj i u teškim trakama otpada sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo ohladi. Pomoću dve kafene kašičice stavljajte hrpice testa na papir za pečenje i pecite na sredini zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 220 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 200 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pečene princes krofne premestite sa papirom za pečenje na rešetku, nemojte da ih presecate i ostavite ih da se ohlade.
Mikserom (nastavci za mućenje) sjedinite gorgonzolu sa kiselom pavlakom. Začinite biberom i polovinom pripremljene količine kresa (ili drugog začinskog bilja po ukusu). Sipajte fil u špric sa okruglim ili zvezdastim nastavkom. Izbušite rupicu u svakoj princes krofni i ravnomerno ubrizgajte fil. Punjene princes krofne po želji servirajte u papirnim korpicama sa preostalim začinskim biljem.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva