Dobro pomešajte brašno s kvascem. Dodajte mlak jogurt ili kefir i ostale sastojke pa mikserom (nastavci za mešenje) izradite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.
Za nadev sitno naseckajte luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast. Dodajte blanširani spanać ili zelje, biber i so, pa uz mešanje dalje pržite još minut. Skinite s vatre i pustite da se ohladi. Jaja naseckajte na komadiće i dobro ih umešajte zajedno sa fetom, koju ste iseckali na kockice. Testo razvaljajte na debljinu oko 6 cm i podelite na 24 komada iste veličine.
Pobrašnite ruke, razvucite komadiće testa i na njih stavite malo nadeva. Rubove testa uzdignite i pažljivo pritisnite iznad nadjeva. Tako pripremljene buhtle stavljajte u podmazan kalup za nabujak ili đuveč tepsiju. Neka odstoje na toplom oko 30 minuta pa stavite kalup u donju polovinu zagrejane pećnice.
Pozicija rešetke: donja polovina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Za umak dobro izmešajte sve sastojke i poslužite ga s buhtlama.
Sitno naseckane kobasice od mešanog mesa (250 g) pomešajte sa 20 g duboko zamrznutog italijanskog začinskog bilja, uz dodatak 1 jajeta, 3 šampinjona naseckana sitno i 50 g narendanog sira ementalera.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva