Zagrejte mleko i u njemu otopite maslac ili margarin. U posudi dobro pomešajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke te mešavinu mleka i masnoće. Sve zajedno mikserom (lopaticama) najpre na najnižoj, a potom na najvišoj brzini mešajte oko 5 minuta dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo pokriveno na toplom mestu da se diže sve dok se vidno ne poveća.
Bundevu narežite na kriške, uklonite koštice, ogulite i potom narežite na komade veličine 2 x 2 cm. Kuvajte komade bundeve sa sokom od šargarepe u loncu bez poklopca oko 15 minuta na jakoj vatri. Kadulju operite i listove sitno isecite. Smešu od bundeve, slatke pavlake gustina, jaja i žumanaca pomoću štapnog miksera umitite u glatki pire. Dodajte so, biber i muškatni oraščić. Umešajte bundevine koštice i kadulju.
Namastite kalup. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 200°C
Testo na pobrašnjenoj radnoj površini dobro promesite i stavite u kalup. Pobrašnjenim rukama pritisnite i poravnajte testo te ga na rubu pritisnite i povucite 4 cm prema gore. Nadev raspodelite po testu i ostavite pokriveno da odstoji oko 15 minuta na toplom mestu. Potom stavite kalup u rernu. Nivo rerne: donja trećina Vreme pečenja: oko 40 Min. Kolač od bundeve najbolje je poslužiti topao.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači