Ocedite mešano povrće (ako koristite sveže ili zamrznuto, blanširajte pa ocedite). Mladi luk operite i iseckajte na kolutiće, ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje. Obložite činiju prvo providnom folijom, a zatim tankim parčićima dimljenog lososa. Preostali losos sitno iseckajte.
Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Metlicom za sneg pomešajte pavlaku i jogurt, dobro posolite i pobiberite. Rastvorite želatin prema uputstvu. Dodajte prvo 4 kašike jogurt smese u želatin i dobro promešajte, potom dodajte ostatak jogurta. Umešajte pripremljeno povrće, mladi luk i seckani losos. Sipajte smesu u činiju, poravnajte i pokrijte viškom folije. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Istresite pihtije iz činije na tacnu, skinite foliju i ukrasite kolutićima mladog luka. Poslužite.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva