Prokuvajte povrće sa sodom bikarbonom, solju i vodom. Kada provri kuvajte u poklopljenom sudu oko 5 minuta. Procedite povrće. Od ¼ l vode sa ½ l sirćeta i šećerom skuvajte marinadu.1/8 l sirćeta dobro pomešajte sa senfom, solju i kurkumom i ulijte u gore pomenutu kipuću marinadu. Dobro promešajte i mešajući još jednom stavite da provri. Dodajte povrće, dobro promešajte i opet kuvajte dok ne provri. Dodajte paradajz, skinite sa šporeta i dobro mešajući dodajte konzervans. Nalijte salatu do vrha u pripremljene tegle i zatvorite ih. Poređajte tegle u tepsiju, koju ćete do 2 cm visine naliti vrelom vodom. Stavite u donji deo zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 100 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 80 °C
Slični recepti
Zimnica