Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.
Operite brokule, podelite na male ružice i kratko blanširajte u malo vode. Paradajz operite, ocedite, isecite na tanke kolutove. Ocedite mocarelu i isecite na listiće.
Operite plavi patlidžan i paradajz, ocedite i isecite na tanke kolutiće. Iseckajte gorgonzolu na komadiće.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i sipajte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Potom na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak i razvucite ga na tepsiji. Nadeve (osim začinskog bilja), poslažite odvojeno preko testa u obliku lepeze. Pospite gorgonzolom, začinite. Stavite da se peče.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Bosiljak i vlašac pospite po pici tek pre samog služenja!
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva