Odledite ploće lisnatog testa prema uputstvu sa ambalaže. Kada se odlede, stavite ih jednu preko druge i na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u kvadrat 32 x 32 xm. Ploču od testa potom podelite na kvadrate 8 x 8 cm. Položite ih na papirom za pečenje obloženu tepsiju i ostavite da odstoje oko 15 minuta, zatim premažite mlekom. Stavite da se peče.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite kvadrate od lisnatog testa sa sve papirom za pečenje na rešetku i ostavite ih da se ohlade. Zatim ih presecite jednom vodoravno.
Pripremite fil za torte sa mlekom, a po želji i maslacem, prema uputstvu sa ambalaže. Ostavite ca. 2-3 kašike fila po strani, a sa preostalim filom premažite donje delove kvadrata od lisnatog testa. Preklopite gornjim delovima i pospite kakao prahom. Polutke krušaka dobro ocedite i osušite kuhinjskim ubrusom. Čokoladu otopite na pari, na tihoj vatri. Otopljenu smesu sipajte u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite, zatim odsecite mali ćošak i na svaku krušku nanesite 3-4 poprečne pruge čokolade. Čokoladne grisine izlomite. Zabodite ih u kruške kao rogove, a badem iseckan na listiće kao krila (biće Vam lakše ako kruške na tim mestima unapred malo zasečete nožem). Položite pčelice na punjena gnezda. Fil, koji ste ostavili po strani, iskoristite da napravite pčelicama ustašca, a odozgo kapnite malo otopljene čokolade. Držite na hladnom sve do služenja.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva