Za koru prethodno zagrejte rernu (gornji/ donji grejač 180°C). Obložite kalupe papirom za pečenje. Odvojite belance od žumanceta. Pomešajte bademe, kukuruzno brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Mutite žumance sa trećinom količine šećera, aromom i vodom dok ne postane penasto. Mutite belance sa preostalim šećerom, vanil šećerom i solju dok ne postane čvrsto, zatim postepeno dodajte mešavinu sa žumancem. Prosejte mešavinu sa bademima i dodajte. Smešu sipajte u kalup za pečenje, poravnajte i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu, za francuski puter krem, kuvajte na pari u metalnoj činiji jaje, šećer i so, uz neprekidno mešanje žicom, dok ne postignete temperaturu od 85°C. Kada postigne odgovarajuću tepetaturu, sklonite činiju sa posude sa ključalom vodom i mešajte smešu uz pomoć ručne mutilice sa metlicama dok smeša ne postigne temperaturu od oko 25°C. Ovo će potrajati oko 20 minuta. U međuvremenu mutite puter dok ne postane beo i kremast. Ovo će trajati oko 5 minuta. Zatim postepeno dodajte smešu od jaja u puter i dodajte aromu i med.
Skinite obruč sa kalupa i uklonite papir za pečenje sa kore. Presecite koru dva puta kako biste imali 3 kore. Premažite podlogu puter kremom, koristeći polovinu krema za donju koru. zatim stavite drugu koru i premažite drugim delom krema. Na kraju stravite poslednju koru i ostavite da se ohladi najmanje 1 sat.
U međuvremenu za krem preliv umutite puter, šećer u prahu so i aromu i mutite dok mešavine ne postane bela i penasta, ovo će potrajati nekoliko minuta. Premažite tortu tako da sve kore budu prekrivene i ostavite da se hladi.
Za saće, obojite fondan po želji u žuto i narandžasto i razvaljajte na listove debljine oko 2 mm. Uz pomoć špatule, isecite šestouglove i zalepite na bočne strane torte u obliku saća. Zabodite pčelice i poslužite tortu.
Šablone za tematsku zabavu možete preuzeti ovde.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte