Umutiti belanca i so (umesto soli može i kašičica sirćeta). Kada se formira bogata pena dodati šećer, u manjim količinama, iz više puta. Mutiti dok se šećer ne rastopi.
Naneti masu za puslice iz dresir kese na pleh obložen pek papirom. Sušiti sat vremena u rerni na 100 stepeni, sa uključenim ventilatorom ili umesto ventilatora ostaviti u poluotvorenoj rerni pola sata nakon pečenja da se dodatno osuše.
U žumanca sipati malu količinu hladnog mleka, dodati karamel puding i umutiti. Ostatak mleka i šećer zagrejati.
Malo vrućeg mleka sipati preko žumanaca i pudinga, a zatim sve vratiti na vatru da se skuva i neprestano mešati. Dodati kašičicu mleka u prahu i malo oraha.
Umutiti slatku pavlaku i odvojiti na tri dela. Dva dela obojiti prehrambenim bojama za kolače (crvena boja za roze šlag i plava i crvena za ljubičasti šlag).
Na ohlađene puslice naneti umućenu slatku pavlaku. Na roze pavlaku ređati maline, na ljubičastu kupine, a na belu karamel krem.
Ukrasiti orašastim plodovima.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači