U šerpu odgovarajuće veličine staviti slaninu, kobasice (može i bilo koja kobasica za kuvanje) i suvo meso da se kuva. Kada je meso kuvano, praziluk i mladi luk iseći na kolutiće i staviti u šerpu sa supom. Sav ostali zeleniš staviti u šerpu sa lukom naliti vodom, začiniti po ukusu, dodati izrendanu šargarepu i krompir. Kuvati na tihoj vatri 1h.
Polako mutiti šećer i jaja, dodati parašak za pecivo i burbon vanilu i na kraju sir. Sve zamešati žicom za mešanje. Na kraju, uz mešanje dodati palentu, lozovu rakiju, rendanu koru i sok od limuna.
Ulje dobro zagrejati u džezvi i sipati ga u posudu za pečenje, prethodno obloženu papirom za pečenje. Izliti umućenu masu.
Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220, a nakon toga 30 minuta na 180 stepeni.
Nakon pečenja ostaviti da se ohladi. Servirati sa džemom od malina.
Slični recepti