Jaja i vanilin šećer mikserom umutite da blago zapene. Dodajte polovinu brašna i mleka i nastavite sa mućenjem. Kada više nema grumuljica, dodajte ostatak brašna i mleka. Nastavite sa mućenjem, a zatim dodajte mineralnu gaziranu vodu i ulje. Ispržite palačinke na uobičajen način.
Sjedinite mleveni mak, šećer u prahu i vanilin šećer. Prelijte vrelim mlekom i dobro promešajte.
U sud sipajte hladno mleko i dodajte sadržaj kesice. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta.
Prvu palačinku premažite pripremljenim makom i vanilom i urolajte kako je prikazano u videu.
Na drugu palačinku stavite oceđene višnje, delimično urolajte i stavite prethodno filovanu palačinku, a zatim sve zajedno urolajte. Palačinke presecite na pola, složite na tanjir i po želji prelijte otopljenom čokoladom i pospite pistaćima. Možete preliti Dr. Oetker desertnim prelivom sa ukusom čokolade ili karamele.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti