Za testo fino izrendajte čokoladu. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje.
Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i mleveni badem. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na srednjoj visini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Pažljivo odstranite papir sa kojim se kora pekla i presecite je jednom vodoravno.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i vanilin šećerom. Premažite polovinu pavlake preko donje kore. Proberite maline i utisnite polovinu u pavlaku. Prekrijte drugom korom i blago pritisnite. Preostalom pavlakom premažite tortu sa svih strana. Preostale maline rasporedite po površini torte, a rubove pospite grubo rendanom čokoladom. Ostavite tortu da odstoji u frižideru do služenja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte