Za kalup za voćni kolač (Ø 28 i 30 cm):malo masnoćeSirćetno testo:125 g pšeničnog brašna½ kesice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo100 g šećera1 kesica Dr. Oetker vanilin šećera4 jaja3 kašike jestivog ulja, npr. suncokretovo2 kašike sirćeta, npr. voćno sirćePripremite: Prvo zagrejte rernu. Podmažite kalup za voćni kolač.Sirćetno testo: Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo i sve mutite mikserom (metlice za mešenje) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom 1 minut, tako da dobijete glatko testo. Rasporedite testo u kalupu, poravnajte i stavite da se peče u donjem delu rerne.Temperatura pečenja:Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 15 min. Napomena: Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Koru odmah istresite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohlade.Koru po želji nafilujte npr. sezonskim voćem poput jagoda, ribizli ili bresaka, prelijte jednim Dr. Oetker prelivom za torte pripremljenim prema uputstvu sa ambalaže.SAVET:- Ukoliko koristite kalup od belog metala, morate dodatno da ga pospete brašnom, nakon što ga podmažete masnoćom.Odgovarajući proizvodi:Original Backin prašak za pecivo Vanilin šećer
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva