Flag

Osnovni recept za prhko testo

1 Testo
Jednostavno
40
Za torteletice, kalupe i tepsije
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Čuvanje: Sirovo prhko (mešeno) testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, umotano u prozirnu foliju ili u kesu za zamrzivač. Međutim, možete ga i zamrznuti, tada ga odledite u pakovanju na sobnoj temperaturi.
Recipe Tips
Mešena testa mogu da stoje nekoliko dana, ako ih uvijete u alu-foliju.
Recipe Tips
Slepo pečenje: Testa za torte, koja naknadno dobijaju hladan nadev (krem, voće), treba da budu „slepo pečena": U tu svrhu razvijte testo u veličini odgovarajućeg kalupa, stavite ploču od testa u pripremljeni kalup, više puta izbodite viljuškom.
Recipe Tips
Kalup napunite sušenim opnastim povrćem (graškom ili pasuljem) i pecite. Na taj način će kora ostati ravna, a rub neće moći da sklizne na dole tokom pečenja.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Zapratite nas
Zapratite Dr. Oetker