U maloj posudi otopite margarin ili maslac i ostavite da se prohladi. Zagrejte mleko.
Prosejte brašno u činiju i na sredini napravite udubljenje. Izmrvite kvasac u udubljenje, dodajte šećer i malo mleka. Viljuškom pažljivo sjedinite i ostavite predtesto da odstoji oko 15 min. na sobnoj temperaturi. Dodajte preostale sastojke i kratko mutite mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom 5 min. najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom mestu da odstoji, sve dok se vidno ne uveća.U međuvremenu podmažite tepsiju (40 x 30 cm). Zagrejte rernu. Testo na radnoj površini još jednom ručno kratko promesite. Razvucite ga na tepsiji i ostavite još jednom da odstoji, sve dok se vidno ne uveća. Maslac podelite na sitne komadiće. Rasporedite komadiće maslaca po testu i ravnomerno pospite šećerom.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva