Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite je brašnom.
Stavite vodu sa maslacem ili margarinom da se kuva. Kada provri skinite sa šporeta. Brašno pomešajte sa gustinom, prosejte i dodajte sve odjednom u vrelu tečnost. Dobro promešajte varjačom dok ne dobijete glatko testo, potom zagrevajte (kuvajte) testo oko 1 minut, neprestano mešajući. Sipajte testo u činiju za mućenje. Dodajte 2 jaja jedno za drugim i mutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom tako da se sve ravnomerno sjedini. Razmutite poslednje jaje odvojeno i dodajte samo toliko u testo, koliko je potrebno da ono postane sjajno i da u trakama visi sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo u potpunosti ohladi. U zavisnosti od recepta, dalje ga prerađujete. Sipajte testo u špric sa zvezdastim nastavkom (za Princes krofne, Tulumbe...) i našpricajte željene oblike direktno na tepsiju ili oblikujte hrpice pomoću kašike i pecite.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva