Stavite krompir da se kuva u vodi. Kada proključa kuvajte još ca. 20 minuta. Oljuštite krompir, fino ga izgnječite viljuškom i ostavite da se ohladi.Indijski orah po želji sameljite ili sitno iseckajte. Urme isecite na tanke kružiće. Stavite sve zajedno u činiju za mućenje, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i začine i sve dobro promešajte pomoću viljuške, tako da se krompir i urme lepo rasporede.Podmažite kalup i pospite ga brašnom.
Za biskvitno testo penasto umutite jaja mikserom u roku od 1 mintua. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i korom limuna i dodajte u roku od jednog minuta u umućena jaja, potom mutite još 2 minuta.Sipajte penu od jaja na pripremljenu smesu sastojaka i pažljivo sjedinite pomoću varjače (više ne mutite mikserom!!!) Sipajte testo u kalup i stavite da se peče na rešetki u donjem delu rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 170 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 150 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.Orijentalni kolač nakon pečenja ostavite da se ohladi oko 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku obloženu papirom za pečenje.
Urme i orahe isecite na tanke listiće.Šećer u prahu sa sokom od limuna i kardamonom mešajte dok ne dobijete gustu glazuru. Premažite glazurom još topao kolač i dekorativno rasporedite urme i orahe. Ostavite da se ohladi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači