U većoj vangli pomešati 300 g mlevenog keksa, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 100 g šećera u prahu, 200 g iseckanog maslaca (sobne temperature), i u to postepeno dodavati 150 ml soka od pomorandže i mešati. Sipati u okrugli kalup prečnika 26 cm i uz pritiskanje poravnati površinu. Podlogu ostaviti u frižider, do filovanja.
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 4 pudinga sa ukusom slatke pavlake sa 1 l mleka, 200 g šećera i ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature), kašiku po kašiku dodavati u ohlađeni puding i dobro izmešati, dok se smeša ne sjedini.
Izvaditi podlogu iz frižidera i preko nje naneti tanak sloj fila. Preko fila poređati oranž biskvit sa čoko prelivom tako da čokoladni sloj bude okrenut na dole. Preko poređati maline i prekriti ostatkom fila.
Otopiti na pari 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice) sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte