Skuvajte krompir, ogulite ga i ostavite da se ohladi. Ohlađene krompire narendajte u činiju za mućenje. Dodajte maslac, jaje, žumance i so. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko smese i mikserom (nastavci za mešenje) umesite testo. Ostavite jedan sat na hladnom. Za nadev pomešajte mak sa šećerom.
Zakuvajte mleko sa Burbon vanilin šećerom, cimetom, limunovom koricom, aromom i maslacem. Skinite s vatre i umešajte mešavinu šećera i maka. Nadev razmažite po plitkom tanjiru i ostavite da se hladi. Od testa oblikujte valjak, debljine 5 cm i isecite ga na 1 cm debele parčiće. Parčiće razvijte oklagijom na debljinu od oko 4 mm.
Kašikom rasporedite nadev po pločama testa. Testo prebacite preko nadeva i lagano pritisnite. Okruglice sa zamotanom stranom prema dole položite na tepsiju za kolače, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Premažite belancetom. Tepsiju za kolače gurnite na sredinu zagrejane rerne. Po isteku pola predviđenog vremena pečenja okrenite okruglice
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Pečene okruglice pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva