Podmažite kalupe i pospite ih brašnom.
Miskerom (nastavci za mućenje) penasto umutite margarin ili maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, koru od limuna i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte naizmenično sa mlekom.Podelite količine testa u zavisnosti od recepta i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u donjem delu rerne i pecite prema uputstvima.
1/4 mućenog testa sipajte u pripremljeni kalup za voćni kolač (Ø 22 cm), poravnajte i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru ostavite da se malo prohladi u kalupu, odvojite i istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Premestite na tacnu i dekorativno rasporedite voće.
Pripremite preliv prema uputstvu sa ambalaže sa šećerom, vodom i/ili voćnim sokom. Nanesite na voće polazeći od sredine, ostavite da se stegne. Po želji ivice ukrasite seckanim bademom.
1/4 mućenog testa sipajte u pripremljeni kalup sa štipaljkom i rupom (Ø 18 cm), poravnajte i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, odvojite ga, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi. Presecite ga dva puta vodoravno.Krem sa maslacem: Pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi, povremeno promešajte. Maslac sobne temperature umutite mikserom i kašiku po kašiku dodajte puding.Krokant: Otopite maslac, dodajte badem i šećer, mešajte i propržite do svetlo smeđe boje. Sipajte smesu na alu-foliju i ostavite da se ohladi. Po potrebi izmrvite na sitnije komadiće.Donju koru stavite na tacnu, premažite prvo želeom ili marmeladom, onda sa malo krema sa maslacem. Stavite srednju koru, premažite kremom, pokrijte gornjom korom. Premažite ceo venac preostalim kremom. Po želji ukrasite krokantom i kandiranim trešnjama. Ostavite da stoji na hladnom sve do služenja.
U preostalo mućeno testo dodajte aromu rum, suvo grožđe i citronat. Sipajte testo u pripremljeni četvrtasti kalup.Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Kolač ostavite da odstoji 10 minuta u kalupu, istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači