Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Kratko muteći dodajte ohlađeni maslac. Podelite testo na tri dela i preradite prema sledećim receptima. Male kalupe za kolače stavite zajedno na rešetku u rerni i pecite prema uputstvima.
1/3 biskvitnog testa sipajte u kalup sa štipaljkom (podmazano dno, obloženo papirom za pečenje)i poravnajte.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače. Pažljivo skinite papir za pečenje, ostavite koru da se ohladi i presecite je dva puta vodoravno.
Stavite mandarine da se ocede u cediljki, pritom sačuvajte sok. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, šećerom i Kremfixom. U čvrsto umućenu pavlaku dodajte sok od mandarine. Donju koru obložite polovinom mandarina i premažite sa 1/3 pavlake. Stavite srednju koru i blago pritisnite. Obložite preostalim mandarinama (ostavite 8 kriškica po strani za ukrašavanje) i premažite polovinom preostale pavlake. Stavite gornju koru, premažite površinu i rub torte preostalom pavlakom. Po želji ukrasite preostalim mandarinama i pistaćima.
1/3 biskvitnog testa sipajte u uski četvrtasti kalup (podmazan, obložen papirom za pečenje)i poravnajte.Podešavanje rerne i vreme pečenja vidi gore. Kolač odvojite od kalupa, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Hartiju sa kojom se kolač pekao uklonite, ostavite kolač da se ohladi i isecite ga na 8 parčića.
Parčiće kolača dekorativno obložite voćem i suvim grožđem. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa ambalaže sa vanilin šećerom, vodom i/ili sokom. Time prelijte voće od sredine ka ivicama, ostavite da se preliv stegne.
Umutite pavlaku sa vanilin šećerom, sipajte u špric sa malim zvezdastim nastavkom. Time dekorišite voćne šnite po želji i ukrasite bademom.
1/3 biskvitnog testa sipajte u kalup za kuglof (podmazano dno)i pecite odmah.Podešavanje rerne vidi gore.Vreme pečenja: oko 25 minutaKolač odvojite od kalupa, istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Kada se ohladi presecite ga 3 puta vodoravno.
Izlomite čokoladu na male komade, otopite na pari zajedno sa maslacem i mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Premažite donju koru sa ¼ čokolade. Poklopite drugom korom, premažite prvo želeom (ili džemom), potom 1/3 preostale čokolade. Stavite treću koru, premažite polovinom preostale čokolade i preklopite gornjom korom.
Preostalu čokoladu još jednom zagrejte na pari zajedno sa uljem. Premažite kolač i pospite seckanim bademom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači